Ara Sınıflar Evde Neler Yapabilir?

31.03.2020
835
A+
A-
Ara Sınıflar Evde Neler Yapabilir?

Ara Sınıflar Evde Neler Yapabilir?

Ara sınıflar yani ilkokul, ortaokul ve lise dönemlerinin sınava hazırlanmayan sınıf düzeyleri (8. ve 12. sınıf dışında kalanlar) koronavirüs sebebiyle evde kalınan bu dönemde nasıl ders çalışabilirler ve evde neler yapabilirler?

Ara sınıflar, herhangi bir sınava hazırlık yılında olmadıkları için ders çalışma durumunu biraz boşluyor olabilirler. Gelecekteki hedefler için, bir ön hazırlık süreci olarak değerlendirilebilinecek bu dönem, eksikleri tamamlamak için bir fırsata çevrilebilir. Gün içinde yapılabilecek şeyleri sizler için sıraladık:

Sınav yılında çok daha yoğun olacağın dönemleri düşün ve bu dönemi bir fırsat olarak değerlendir.

Yapmakta zorlandığın her derse bir şans daha ver ve bu dersin sorularını çözebilmek için zorla kendini. Şimdi hallettiğin her konu gelecekte senin önünü daha rahat görmeni sağlayacak. Yapamadığın soruların çözümlerine bakarak yapman, bir süre sonra bu konularda uzmanlaşmanı sağlayacak.

Soru çözmenin mantığını öğrenerek geleceğe hazırlıklı ol.

Bir süredir yalnızca okul sınavları için çalışmalar yapıyor olabilirsin. Çok yakında hayatında, yazılı sınavlardan farklı olarak bir test sınavı yer alacak. Bu sebeple bulunduğun sınıf düzeyinin müfredat konularıyla ilgili düzenli test çalışmaları yapabilirsin. Yaptığın soru çözümlerinde kaç yanlış kaç boşunun olduğunu, not al ve yanlışlarının doğrusunu öğrenmeyi sakın ihmal etme. Bu alışkanlık sınav senende çok işine yarayacak. Haftanın bir günü, test çözdüğün her ders için süre tut ve bir soruyu ortalama kaç dakikada bitirdiğini, her ders için belirle. Zamanla bu sürenin kısaldığını göreceksin.

Okuma alışkanlığını geliştir.

Hangi sınava hazırlanırsan hazırlan, süreyi yetiştirme konusu hep gündeminde olacak. Şimdiden hızlı okuma alışkanlığı kazanmak, sınav senesine bir adım önde başlamanı sağlayacaktır. Düzenli kitap okuma alışkanlığın yok ise bu dönem alışman için en doğru zaman. Türü ne olursa olsun, yaptığın her okuma senin kültürel birikimini geliştirip hızlı okumana bir fayda sağlayacaktır. Eğer kitaplarla aranın çok iyi olmadığını düşünüyorsan ve nereden nasıl başlayacağını bilmiyorsan; en küçük adımı atarak başlamanı tavsiye ediyoruz. Her gün için okuman gereken minimum sayfa sayısını belirle. Bu sayı 3 de olabilir 10 da. Ama her gün yapman konusunda net ol. Bir süre sonra her şeyin kendiliğinden geliştiğini göreceksin.

Kültürel birikimini arttırıp yeni dünyadan haberdar ol.

Çok yoğun bir tempoda ders çalışacağın o sene daha gelmeden hayat ile ilgili birçok şey öğrenmeye gayret edebilirsin. Her gün bir yabancı dilde yeni bir kelime öğrenebilirsin. Dünya’daki ve Türkiye’deki birçok müzeyi ve tarihi yeri internet aracılığıyla sanal olarak gezip görme imkanı sağlayabilirsin. Farklı tarzda müzikler dinleyip bu müzik akımlarının temelini araştırabilirsin. Resim ya da küçük el uğraşları yapmayı deneyimleyebilirsin. Filmleri alt yazılı izleyip yabancı dilinin gelişmesini sağlayabilirsin. Dans figürleri izleyip sen de dans edebilirsin. Evde yapabileceğin küçük spor aktiviteleri ile vücudunu ve yaşamını daha sağlıklı bir hale getirebilirsin.

Tüm bu yapılacaklar listenin yanında mutlaka uygulaman gereken; okul müfredatından uzaklaşmamak, Milli Eğitim Bakanlığının ders yayınlarını mutlaka takip etmektir. Her yayın sonrası takviye olarak edindiğin yayınlar ile konularını pekiştirip bu süreci geleceğin için bir fırsata çevirebilirsin.

Sağlıkla Kalın!

 

 

Öğrenci Rehberi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.