Coğrafya Dersine Nasıl Çalışılır?

27.10.2023
3.129
A+
A-
Coğrafya Dersine Nasıl Çalışılır?

Coğrafya Dersine Nasıl Çalışılır?

Coğrafya dersine nasıl çalışılır, YKS coğrafya nasıl çalışılır, KPSS coğrafya nasıl çalışılır, coğrafya netleri nasıl artar? Tüm bu sorularının cevapları yazımızda!

Coğrafya, günlük yaşamda sıklıkla karşılaşabileceğiniz birçok bilginin yer aldığı, bu nedenle de ilgi çekici bir hale gelebilecek bir derstir.  Doğa yürüyüşünde karşılaştığınız dağlar, ovalar, nehirler; olası doğal afetler, deprem, tsunami, sel; konum bulmak için kullandığınız haritalar gibi birçok şey coğrafya dersi içerisinde yer almaktadır.

Bu derste sözel ve sayısal alana ait bilgiler birlikte yer almaktadır. Haritalarla, grafiklerle ve çeşitli görsellerle bilgiler aktarılmaktadır. Peki bu şekilde pek çok şeyin iç içe yer aldığı coğrafya dersine nasıl çalışılmalı? 

  • Coğrafya dersi, görsel temelli bir ders olduğu için yer şekillerinden yerel saatlere kadar bütün konularda görsel şemalardan yararlanabilirsiniz. Kendinize özgü şekiller çizip anlayacağınız şekilde renklendirerek konuların hatırlanma oranını arttırabilirsiniz.
  • Haritalardan mutlaka yararlanın. Önce çalıştığınız konuya göre belli bir haritayı inceleyin. Daha sonra dilsiz haritalardan faydalanarak bilgileri kendiniz yerleştirmeye çalışın. Bu sizin görsel hafızınızı kullanmanızı sağlayacaktır. Akılda tutması çok zor olan bilgileri bile bu sayede kolaylıkla hatırlayabilirsiniz. 
  • Coğrafya, günlük hayatta karşımıza sıklıkla çıkan bir ders olduğu için bağlantı kurmanızda kolay ve yararlı olacaktır. Bu sizin hem çevrenizi hem de yaşadığınız  dünyayı daha iyi tanımanızı sağlayıp coğrafi bilgileri de aklınızda tutmanızı kolaylaştıracaktır. Çünkü işlevsel bilgi, her zaman akılda kalır.
  • Derste anlatılan konuyu mutlaka gözünüzde canlandırın. Anlamadığınız yerleri sorun ve her söyleneni değil sadece önemli noktaları not alarak ilerleyin. Daha sonra bu önemli noktaları küçük notlar halinde görebileceğiniz yerlere konumlandırmalısınız. Böylece soru çözerken takıldığınız anlarda hemen bakabileceğiniz bir danışmanınız olmuş olur.
  • Her konu çalışmasının sonunda, o konuya ait testleri çözün. Bu testlerdeki boş bıraktığınız ya da yanlış yaptığınız soruların doğrusunu mutlaka öğrenin. Farklı soruları kesip bir yerde biriktirmek de faydalı olacaktır. Tabii ki arada göz atmak şartıyla!
  • Bu şekilde doğruları öğrenerek ilerlemek, eksiklerinizi kapatmanızı sağlayarak netlerinizi de artıracaktır.

KPSS Coğrafya Kitap Önerisi

KPSS Coğrafya için konu anlatım kitap önerisi :
Ders Koçu KPSS Coğrafya Defteri   el yazması şeklinde tasarlanmış farklı bir içeriğe sahip. Sanki kendi notlarınıza çalışıyormuşsunuz hissi veren kitapta konular görsellerle desteklenmiş, sade ve anlaşılır şekilde sizlere aktarılmış şekilde.

KPSS Coğrafya için soru bankası önerisi :

Ders Koçu KPSS Coğrafya Soru Bankası KPSS mantığıyla uyumlu, güncel, açıklamalı ve çözümlü bir soru bankası arayanlar bu 1000 soruluk soru bankasını mutlaka çözmeliler. 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar :

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır?

Tarih Dersine Nasıl Çalışılır?

Eğitim Güncesi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.