Türk Edebiyatından 3 Kitap Önerisi
Türk Edebiyatından 3 Kitap Önerisi
Türk edebiyatından 3 kitap önerisi ile karşınızdayız. Ara tatilde okuyup bitirebileceğiniz okuması kolay, ince ve kısa klasik kitap önerilerinde bulunacağız. Böylece bu kısa tatil süresinde bir kitap bitirmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Dünyanın en basit ve zavallı insanı gibi görünen Raif Efendi ile Alman asıllı Maria Puder adlı bir kadının aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Raif Efendi 20’li yaşlarda gittiği Berlin’de bir gün sanat galerisini gezerken bir tablo görür ve bu tablodaki kadına platonik bir şekilde aşık olur. Bunun üzerine olaylar gelişmeye başlar. Eser, Raif Efendi’nin genç iş arkadaşı aracılığıyla bize aktarılmaktadır.
Halide Edib Adıvar tarafından yazılan eser, polisiye bir romandır. İstanbul Şişli’de bir konakta işlenen cinayetin soruşturması ile başlayan eser, o dönemin İstanbul’unu ve İstanbul’da yaşayan insanları dair farklı bir bakış açısıyla aktarmıştır.
Romanda 15 yaşında hasta bir çocuğun yaşadıkları ve içinde bulunduğu ruh hali anlatılmaktadır. “Hasta Çocuk” olarak adlandırılan romanın kahramanı, bacağındaki rahatsızlıktan dolayı birçok doktora görünür. Hastalığına bir çare bulunamayan çocuğun bir süre stresten uzak ve temiz bir ortamda istirahat etmesi gerektiği söylenir. Bu süreçte hem çevresinde olup bitenler hem de onun kendi içinde yaşadığı ruh hali eserde işlenmektedir.
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, insan ruhunu bu derece derinlemesine işlemesi bakımından Türk edebiyatının ilk psikolojik eserleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda yazar Peyami Safa’nın hayatından izler taşıması bakımından otobiyografik bir roman olduğunu da söyleyebiliriz. Peyami Safa da gençlik yıllarında yaşadığı kemik hastalığı yüzünden hastanede yatmış ve zorlu günler geçirmiştir.