TYT Puanıyla En Çok Atama Yapılan Bölümler

23.07.2019
3.329
A+
A-
TYT Puanıyla En Çok Atama Yapılan Bölümler

TYT Puanıyla En Çok Atama Yapılan Bölümler

TYT Puanıyla En Çok Atama Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okullarına Yapılıyor

Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığına toplam 27.000 personel atamasının yapıldığı bilinmektedir. Ön lisans bölümüne 6.396 kişi atanmış olup diğer alanlardaki puanlama durumlarına bakabilir, 2018 yılı atama sayılarına göz atabilirsiniz.

• İlk ve Acil Yardım Bölümü;
2018 yılında 77+ 1006= 1083 kişi atanmıştır.
Bu bölüm hastane öncesinde hasta ya da yaralıya soğuk kanlı davranarak, bir şekilde iletişim becerisi ile durum tespiti yapmak ve doğru tıbbi müdahaleyi uygulamak konusunda sağlık hizmeti alanıdır.

• Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü;
2018 yılında 77+ 818= 895 kişi atanmıştır.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü özel ve kamu kurumlarında hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yürütmedir.Hastayı, kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler hakkında bilgilendirme, hasta ile ilgili kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme gibi görevleri bulunmaktadır. Ayrıca, hasta dosyalarını ve gerekli görülen diğer belge ve raporları bilimsel metotlarla arşivleme yapar. Gerektiğinde hizmete sunma, tıbbi istatistikler ile ilgili verileri derleme yaparak ve analiz ederek sonuçları periyodik olarak ilgililere rapor etme görevlerini yürüten bir alandır.

• Tıbbi Görüntülenme Teknikleri ve Radyoloji Bölümleri;
2018 yılında 128+ 761 = 889 kişi atanmıştır.
Bu program, Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi birimlerinde kullanılan cihazların işleyişi ve hastadan istenilen ilgili tetkik için gerekli hazırlıklarının yapılması ve görüntüsünün alınması konularında teknik eleman yetiştirmektedir. Mezunlar bireysel olarak çalışma yetkisine sahip olmayıp özel sağlık ve kamu kuruluşlarında iş bulma olanaklarına sahiptir.

• Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü;
2018 yılında 69+ 577= 646 kişilik atama yapılmıştır.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı, başlıca klinik biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarlarında kimyasal analizleri yapacak eleman yetiştirmektir. Sağlık Meslek lisesinin tıbbi laboratuvar bölümü mezunu öğrenciler bu programı tercih edebilirler.

• Anestezi Bölümü;
2018 yılında 76+ 569= 645 kişinin ataması yapılmıştır.
Ameliyat öncesinde hastanın acı hissetmemesi için vücuduna yapılan tıbbi müdahale ile uyutma ya da uyuşturma tekniği olarak adlandırılabilir. 2 yıllık ön lisans bölümünü bitirmek yeterlidir.

• Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü;
2018 yılında 110+ 330= 440 kişi atanarak işe alınmıştır.
Diş Hekimlerine yardımcılık yapabilecek, laboratuvar aşamalarında görev üstlenebilecek kişilere büyük ölçüde ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak ağız ve diş sağlığı teknikerleri yetiştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

• Diyaliz Bölümü;
2018 yılında 43+ 232= 275 kişinin atamaları yapılmıştır.
Böbrek yetmezliği bulunan hastaların kanı, belli aralıklarla diyaliz makineleri aracılığı ile temizlenir. Diyaliz, kanda bulunan zararlı maddeleri ayıklama, kanı zararlı ve gereksiz maddelerden arındırma yöntemidir denilebilir. Diyaliz makinesi ise bu işi gerçekleştiren cihazdır. Diyaliz makinesini hastaya bağlayan kişiye de Diyaliz Teknikeri adı verilmektedir.

• Fizyoterapi ve Fizik Tedavi Bölümü;
2018 yılında 20+ 208= 228 atama yapılmıştır.
Fizyoterapistler, uzman hekim tarafından tanısı konmuş hastaların, fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayarak uygularlar.Sağlıklı kişilerde özel egzersiz ve eğitim programları ile fiziksel uyumu artırarak hastalık ve sakatlıkların önlenmesini ve fiziksel tedavisini yapar.

• Ameliyathane Hizmetleri Bölümü;
2018 yılında 38+ 172= 211 kişi atanmıştı.
Ameliyathanelerdeki bütün cihaz ve aletleri kullanabilen, ameliyathaneyi ameliyata hazırlayan ve ameliyata giren ekibin içinde yer alarak yardımcı olan sağlık personeli olarak adlandırabiliriz.

• Odyometri Bölümü;
2018 yılında 33+ 157= 190 kişi bu bölüme atanmıştı.
Bu bölümü bitirenlere Odyometrist denir. Odyometristler, insanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımıyla belirleyen ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacının olduğuna karar veren kişilerdir.

• Ortopedik Protez ve Ortez Bölümü;
2018 yılında 27+ 136= 163 kişi bu alana atanmıştı.
El ayak gibi organ kayıplarında bu organların yerini tutabilecek olan yapay organlara protez denir. Bazı organlarda güçsüzlük gibi desteğe ihtiyaç duyulması durumunda destek amaçlı yardımcı cihazlara ortez denilmektedir.

• Eczane Hizmetleri Bölümü;
2018 yılında 23+ 123= 124 kişi bu bölüme atanmıştır.
Eczane hizmetlerinde düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışan kişidir. Bu alanda ihtiyaç oldukça fazladır. Yardımcı eczacılık olarak da adlandırılabilir.

• Çevre Sağlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Bölümleri;
2018 yılında 24+ 105= 129 kişi bu alana atanmıştır.
Çevre Sağlığı,güncel çevre sorunlarını, çevre kirliliğini insan sağlığına yapacağı zararlı etkilerini araştırır. Bu sorunları önleyici çalışmalar yapar ve çevre sağlığını korumakla yükümlü olan ara elemanların yetiştirildiği 2 yıllık bir programla öğrenci almaktadır.

• Evde Hasta Bakımı Bölümü;
2018 yılında 23+104= 127 kişi bu alanda işe alınmıştı.
Hastanelere ve diğer sağlık kurumlarına bağlı olarak evde tedavi veya bakım görmek zorunda olan hastalara yardımcı olacak, tedavilerini sürdürecek, ilaçlarını düzenli olarak almasını sağlayacak ve gerekli diğer iş ve işlemleri yapacak sağlık teknikerleri yetiştiren bir ön lisans (2 yıllık) programıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.