2021 LGS Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

2021 LGS Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

2021 LGS Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır?

Sevgili 8. sınıflar,
2021 LGS çalışma programı nasıl hazırlanır,
2021 LGS için ders çalışma programı hazırlarken nelere dikkat etmeli?
Tüm bu sorular aklınızı kurcalıyorsa ve henüz ders çalışmaya tam adapte olamadıysanız rehber öğretmenimizin sizler için hazırladığı videoya
göz atabilirsiniz.

Hepinize sınav yolculuğunuzda başarılar ve sağlıklı günler dileriz!

LGS için ders çalışma programı hazırlama tüyoları :

  • Ders çalışma programı hazırlamak vakit kaybetmenizi önleyecektir. Her gün ne çalışacağınızı düşünmek hem kafa karışıklığına hem de vakit kaybına sebep olur. Ders programı sayesinde bu sorun ortadan kalkar.
  • Ders çalışmak için günlük yaptığınız şeylerden size ne kadar vakit kalıyor? Okul, yemek, uyku gibi günlük hayatınızdaki rutinleri çıktıktan sonra size kalan süre ne kadar? Bu kalan süreyi ders çalışmak için programlamalısınız.
  • Hazırladığınız programı kararlı ve tutarlı bir şekilde 21 gün boyunca uygularsanız ders çalışma alışkanlığı edinebilirsiniz. 21 günlük süre kişiden kişiye değişebilir. Bazıları için alışkanlığı edinmek daha uzun ya da daha kısa sürebilir. Sonuç olarak belli bir süre programa uymanız, ders çalışmaktan sıkılma durumunu azaltacak ve zamanla ortadan kaldıracaktır.
  • Programda ilk olarak konu çalışmalarına yer vermelisiniz. Ardından o konuya ait test çözmeniz gerektiği için test çözme aralığına yer verin. En son olarak da yanlışlarınızın doğrusunu öğrenmek için mutlaka belli bir süre ayırın. Programınız Konu + Test Çözümü + Yanlışların Doğrusunu Öğrenme Zamanı şeklinde ilerlemeli.
  • Bir sayısal bir sözel derse yer vererek ya da sevdiğiniz bir dersin ardından zorlandığınız bir derse yer vererek programınızı oluşturmalısınız.
  • Konu tekrarlarına ders programınızda yer vermeniz sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlar. Hafta sonları birkaç saatinizi buna ayırabilirsiniz.
  • İstediğiniz, hayalinizdeki lise için motivasyonunuzu yüksek tutmalı ve hazırladığınız programa günü gününe uymalısınız. Bir aksilik olduğunda, programınıza uyamadığınızda bunu telafi edebilmek için belli bir gün, belli bir saat aralığı belirleyin. Mesela pazar günleri 16.00 ile 19.00 arası haftalık telafi günü olarak belirleyin. Eğer hafta içinde böyle bir durumla karşılaşmadıysanız o aralık sizin kendinize ayıracağınız ödül saati olabilir.

LGS ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirler:

LGS Nedir?

2021 LGS Konuları Neler?

LGS’ye Nasıl Çalışılır?

Eğitim Güncesi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.