Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?
Etkili Zaman Yönetimi
Etkili zaman yönetimi sadece çok çalışmayı değil, doğru çalışma ve sürekliliği de içerdiğinde verimli olacaktır!
Etkili zaman yönetimi konusunu; LGS, YKS, KPSS, ALES, DGS vb. sınavlara hazırlanan adaylar için ele aldık. Sınava hazırlık sürecindeki en büyük problem, hayata yetişememek ve dersleri yetiştirememek olarak karşımıza çıkıyor. Sizlerde bu konuda problem yaşıyorsanız; etkili zaman yönetimi taktiklerimize kulak vermelisiniz.
Etkili Zaman Yönetimi Neden Gerekli?
Eğer zamanınızın olmadığından ve bir şeylere yetişememekten dert yanıyorsanız, zamanı etkili yönetemiyorsunuz demektir. Bu sebeple de kendinizi yetersiz görmek yerine süreç ile yüzleşin.
Planlama Nasıl Yapılmalı?
- Yapmanız gerekenleri önceliklerine ve zorunluluklarına göre sıralayarak planlama aşamasındaki en önemli adımı atınız.
- Her dersin sınavda en çok soru çıkan konularını tespit etmeli, yıldızlamalı ve önceliği onlara vermelisiniz. Bunun gibi her ders için yıldızlı konularınız olduğunda, onların önem derecesini bildiğiniz için odaklanmanız kolaylaşacaktır.
Sınava Çalışırken Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?
Bir okul sınavına ya da bir sıralama sınavına çalışırken asıl yapılması gerekenleri şu denkleme göre çözüme ulaştırmalıyız: Sorumluluklarımız + Temel İhtiyaçlarımız + Kendimize Ayırdığımız Zaman + Çalışmalarımız = Bir Günümüz
Okul, kurs, özel ders ve benzeri sorumluluklarımızı da sınav hazırlığımıza katkı sağlayacak mecburi sorumluluklarımız olarak görebiliriz.
Temel ihtiyaçlarımız ve çalışmalarımız her gün rutine bindiğinde bizim için artık çok sıkıcı bir hâle gelip bizi çalışmadan alıkoyabilir. Bu noktaya gelmeden çıkış noktamızın “Kendimize ayırdığımız zaman” olduğunu unutmamalıyız. Her hafta çalışmalarınız için zaman ayırırken mutlaka bir günün en az 3 saatini, sadece kendinize ayırmalı ve hak ettiğiniz dinlenmeyi gerçekleştirmelisiniz.
Anlattıklarınız harika hemen deneyeceğim çok etkisini gösterecek yöntem belli teşekkürler