Elektrik – Elektronik Mühendisliği Okumak

Elektrik – Elektronik Mühendisliği Okumak
Elektrik – Elektronik Mühendisliği okumak isteyenlerin aklına takılan; elektrik – elektronik mühendisliği nedir, elektrik elektronik mühendisliği kaç yıl, elektrik elektronik mühendisliği iş imkanları neler, elektrik elektronik mühendisliği için kaç net gerekli, elektrik elektronik mühendisliği taban puanları gibi birçok sorunun yanıtı yazımızda!
Elektrik – Elektronik Mühendisliği Nedir?
Elektrik sistemlerinin veya elektronik aletlerin çalışma sistemiyle ilgilenen, onları geliştiren, uygulayan ve denetleyen bir mühendislik dalıdır. Bu bölümün amacı; elektronik ve haberleşme konularında tasarım ve çözümleme yeteneği ile uygulamalı endüstriyel otomasyon ve kontrol konularında bilgi ve beceri kazandırmaktır. Bölümün eğitim süresi; hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. Bu lisans bölümünden mezun olan öğrencilere “Elektrik Elektronik Mühendisi” unvanı verilmektedir.
Kimler Elektrik – Elektronik Mühendisliği Okumalı?
Sayısal derslerle arası iyi, analitik düşünme becerisine sahip, yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretebilen ve meraklı kişiler tercih etmelidir. Ve de elektronik aletlerin tamir, tadilat işleriyle uğraşmaktan bıkmayan bir yapıda olunması gerekmektedir.
Elektrik – Elektronik Mühendisliği Çalışma Alanları Nelerdir?
Özel sektörde; mühendislik şirketlerinde proje mühendisi, fabrika ve şirketlerde yönetici, saha ve bakım mühendisi, proje denetçisi olarak ve araştırma ve geliştirme enstitülerinde çalışabilirler. Kamuda ise telekomünikasyon ( uydu, haberleşme sistemleri, GSM teknolojileri) ve elektrik iletim ve dağıtım şirketlerinde çalışabilirler.
Elektrik – Elektronik Mühendisliği İçin Hangi Alandan Sınava Girmek Gerekir?
Elektrik-Elektronik Mühendisliği için sayısal puan türü gerekmektedir. YKS’nin ilk oturumu olan TYT ve ikinci oturumu olan AYT (Matematik ve Fen Bilimleri) sınavlarına girilmesi gerekmektedir. Özellikle ikinci oturumun toplam puana etkisi %60 olduğu için önemlidir. AYT sınavındaki testlerin toplam puana etki oranları; matematik %30, fizik %10, kimya %10 ve biyoloji %10’dur.
Elektrik – elektronik mühendisliği bölümü başarı sıralaması şartı bulunan bir bölümdür. Adayların YKS Sayısal puan türündeki başarı sıralamalarının en az 300 bin olması gerekmektedir.
Çok iyi meslek ama netleri aşırı yüksek ya çok zor
Bence sayısal okuyan biri için en güzel meslek Elektrik – Elektronik Mühendisliği özellikle erkekler en güzel meslek diye düşünüyorum teknolojik aletlere ilgisi olan herkes bu yazıyı okumalı tavsiye edeceğim
Sayısal dersler ve analitikle aram iyidir umarım kazanabilirim net tablosu için çok teşekkürler